Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
Værd at vide
Adgangsforhold
Hvis du ikke har mulighed for at besøge Rundetaarn eller vil planlægge dit besøg på forhånd, kan du udforske det online i denne virtuelle rundtur i Rundetaarn.
-
Rundetaarn har mange besøgende, og tårnet har en maksimumkapacitet for gæster, som personalet er forpligtet til at overholde. Du kan derfor opleve kø og periodevise pauser i billetsalget ved billetlugen, mens gæstestrømmen i tårnet afvikles. Ventetiden overstiger sjældent 20 minutter.
-
Den eneste vej til toppen er op ad Sneglegangen, en jævnt opadstigende spiralformet rampe på omkring 200 meter. Sneglegangen efterfølges af to snævre trapper det sidste stykke op til udsigtsplatformen. Der er ingen elevator i Rundetaarn og på grund af de to trapper op til udsigtsplatformen er Rundetaarn desværre ikke velegnet til besøgende i kørestol. Udstillinger og arrangementer i Bibliotekssalen er dog tilgængelige med kørestol. Bemærk at hældningen i Sneglegangen kan gøre det svært for ikke-elektriske at køre op.
Gæster med et handicap betaler entré på lige fod med Rundetaarns øvrige gæster men kan, mod forevisning af et gyldigt ledsagerkort, medtage en ledsager gratis. Udstedelsen af et dansk ledsagerkort administreres af Danske Handicaporganisationers Brugerservice.
Udenlandske gæster skal fremvise et udenlandsk officielt udstedt ledsagerkort.
Fører- og servicehunde er tilladte.
-
Skoleklasser og andre institutioner bedes orientere sig på siden “Til skoler” inden deres besøg.
Større grupper på 40 eller flere vil ikke blive lukket ind på én gang, men bedes dele sig op i mindre grupper.
-
Det er tilladt at filme og tage billeder til privatbrug i Rundetaarn med almindelige kameraer eller mobiltelefoner. Det er ikke tilladt at medbringe og opstille film- og fotoudstyr eller lave foto- og videoshoots uden aftale med Rundetaarn. Rundetaarn ønsker ikke at medvirke som kulisse for kommerciel produktmarkedsføring eller bryllupsfotografering, men kan i nogle tilfælde hjælpe, hvad angår optagelser til formål som turistfilm med mere.
Rundetaarn skal altid kontaktes for godkendelse af foto- og filmoptagelser.
-
Barne- og klapvogne kan ikke komme op af de sidste to trapper til udsigtsplatformen. Barne- og klapvogne skal stilles enten efter billetlugen eller ind til siden før trappen. Bemærk venligst, at henstillen sker på eget ansvar.
-
Større bagage og kufferter kan ikke medtages i Rundetaarn. Rundetaarn tilbyder desværre ikke bagageopbevaring.
Vi henviser i stedet til VisitCopenhagens generelle vejledning.
-
Trafikken op og ned fra platformen reguleres med et trafiklys. Her kan der forekomme kø i kortere perioder, især i de travleste sommermåneder.
-
Hunde og andre kæledyr må ikke medbringes i Rundetaarn. Fører-og servicehunde er dog tilladt.
-
Det er tilladt at medbringe egen mad og drikke, som kan nydes på platformen eller i Sneglegangens vinduesnicher og på kyssebænken velegnet til børnehaver o.lign.
Vi frabeder os, at man spiser og drikker medbragt mad og drikke i Bibliotekssalens café.
-
Rundetaarn ligger i hjertet af København, tæt omgivet bygninger, der både tæller butikker, kontorer og privatboliger. Vi forventer at vores gæster udviser hensyn og respekt overfor vores naboer, og undlader at være dem til gene.
-
Det er ikke tilladt at ryge i Rundetaarn eller på udsigtsplatformen på toppen.
-
Alt, hvad der bliver indleveret eller fundet i Rundetaarn, gemmes i vores glemmekasse. Ring på telefon 33 73 03 73 for at forhøre dig om glemte sager.