Åbent i dag kl. 10-20

Udstillinger 2011

Da Rundetaarn åbnede den første udstilling 1987, var planen den, at Rundetaarn selv skulle stå for én årlig udstilling. Efter fem år måtte planen opgives på grund af manglende ressourcer. Men både i 2010 og 2011 lykkedes det os at realisere udstillinger. I 2011 blev det til december udstillingen “Dit tårn – din kunst”.

22. januar – 27. marts 2011

Hungry Planet – mellem køkken og klode

Udstillingen var bygget op omkring Peter Menzels og Faith D’Aluisios billeder, der viser familier fra hele verden sammen med den mad, de typisk spiser på en uge.

Fotoudstillingen var suppleret med billeder og plancher om flere andre emner, der relaterer til temaet om den mad, vi spiser, og den betydning det har for jordens miljø og befolkning.

Til udstillingen var knyttet en skoletjeneste, der leverede skolematerialer til flere end 1900 skoler om udstillingen og arrangerede undervisning på stedet til 41 klasser. Fra den 8. februar og til den 22. marts var der hver tirsdag aften foredrag og debat.

Udstillingen blev tilrettelagt og organiseret af Miljøpunkt Indre by – Christianshavn. Det nære samarbejde har været med Jens Hvass, Charlott Bamford Christensen, Maiken Lykkegaard, Hanne Christensen, Helene Hjort Knudsen, Peder Clement, Bent Lohmann og Gazelle Buchholtz.

Udstillingens lever videre på www.hungryplanet.dk, hvor materialer stadig kan hentes og bruges.

Udstillingsprojektet blev støttet af Nordea Fonden, Indre By Lokaludvalg, Landbrugets Kulturfond, Statens Kunstfond, KLS Grafisk Hus og Gaia Trust.

9. april – 22. maj 2011

Passage

Udstilling med Grazyna Gotz, Pascalle Serre og Marianne Thygesen

Malerier og installationer satte fokus på døden, både som privat anliggende og som kulturelt fænomen, med passagen som symbol på livets flygtighed og overgangen til døden.

Udstillingen var kurateret af mag.art. Marianne Barbusse.

Udstillingen blev støttet af Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond og Grosserer L. F. Foghts Fond.

27. maj – 26. juni 2011

Uden Hæmninger – Outsider Art

20 kunstnere fra fire danske kunstskoler for udviklingshæmmede viste deres farverige, fabulerende og sprudlende værker i Bibliotekssalen.

Alle 20 gik på billedskoler og modtog fuldtidsundervisning af uddannede billedkunstnere. Nogle af kunstnerne har både udstillet på galleri i USA, på Louvre og flere andre kunstmuseer og kunstforeninger i både ind- og udland. De laver også udsmykningsarbejder, deltager i internationale workshops og samarbejder med erhvervslivet.

Deltagende skoler: FOF’s kunstskole Bifrost i Randers, Kunstskolen for voksne udviklingshæmmede i København, Kunstskolen for udviklingshæmmede, Snurretoppen i Horsens og Kunst – og Håndværksgruppen Lysbrokunst ved Silkeborg.

Udstillere: Judith Damgaard Nielsen, Kenneth Rasmussen, Bente Wadsbach Pedersen, Birgitte Kjølner og Heidi Brinch Hansen, Birgit Neja Jensen, Christian Carlsen, Kaare Jönsson, Thomas Helmer Larsen og Steffen de la Motte Maahr, Peter Rudum, Gitte Madsen, Helle Poulsen, Troels Krøyer og Michael Rasmussen, Agnete Müller, Annette Pedersen, Lars Kongsted Jensen, Anne Katrine Møller-Nielsen og Kirsten Pagh.

Lærere og arrangører: Tove Christensen, Anne Bech Nielsen, Ulla Lampe, Stig Josefsen, Mai Kjer, Morten Christoffersen.

2. juli – 28. august 2011

Efter Babel

Poetiske installationer med skriften i centrum. Udstilling med Charlotte Grumm og Nina Kleivan, der var inspirerede af udstillingssalens oprindelige formål som universitetets bibliotek, hvor alverdens viden kunne rummes i en bogsamling. Seks større installationer handlede om nutidens mængder af fragmenteret information, hvor bøger, skrift og sprog er i opløsning og forandring.

Udstillingen fik assistance af fotograf Lene Hansen, Billedbutikken, Jesper Palm, Niels Plenge, Kalligraf Lise Kirketerp Rubak, Marijanne Askov Sørensen, Stena Recycling og Niels Elsborg, Kastellets Venner & Historiske Samling.

Udstillingen blev støttet af Oda og Hans Svenningsens Fond og Grosserer L. F. Foghts Fond.

3. september – 2. oktober 2011

Det åbne menneske

Kunst- og udstillingsprojektet med 10 kunstnere, der kredsede om det åbne, gennemsigtige menneske. Om det indre kommer af det ydre eller omvendt, det er i høj grad en levende diskussion i moderne kunst. Grafiker Anne Rohweder udarbejdede kort og plakat.

Kunstnere: Søren Ankarfeldt (maleri), Eli Benveniste (installation), Torben Heron (maleri), Misja Kristoffer Rasmussen (skulptur), Linda Lildholdt (maleri), Peter Mandl (skulptur), Jørn Henrik Olsen (maleri), Torbjørn Olsen (maleri), Bente Polano (maleri og skulptur) og Josef Salamon (skulptur).

Udstillingen blev støtte af BHI Fonden og Fhv. hotelejer, Direktør Adolf Andersens Legat.

8. oktober – 20. november 2011

Sove her eller tage med hjem?

Udstillingen var bygget op som en typisk københavnerlejlighed med tre værelser, hvor hvert af rummene fungerede som udstillingsrum med video, tegninger, malerier, fotografi og installationer. Toilettet lagde rum til publikums egne kradserier/tags/lokumspoesi.

Af kunstnergruppen CultureSnack: Christina Bredahl Duelund, Maria Hornshøj og Tina Uhrskov med gæsterne Lene Juhl og Mark Viktov, Leena Virtanen og Ray Rummukainen samt Anja Richardt Krabbe og Ole Krabbe-Poulsen.

Udstillingen modtog hjælp fra Øbro Træ A/S og Københavns Tekniske Skole, der var med til at bygge lejligheden i udstillingssalen.

Otto Dickmeiss arbejdede med sin kunst i udstillingens første 17 dage.

1. december 2011 – 3. januar 2012

Dit tårn – din kunst

Rundetaarns egen udstilling, som bestod af tre dele:

1001 tårne, hvor 12 skoleklasser fremstillede tårne til en stor installation, organiseret af Janne Kjærsgaard. Klasserne kom primært fra skoler med bred etnicitet.

En utraditionel udstilling med Lars H U G, Lars Kræmmer, Mathias Malling Mortensen, Julie von Lotzbeck, David Isenberg og Otto Dickmeiss. Tre af kunstnerne arbejdede i udstillingen de første 17 dage.

David Isenberg holdt foredrag og kursus for publikum der opfordredes til aktiv deltagelse i et åbent atelier med mulighed for selv at være kreativ.

Udstillingen var udviklet af Siri Charluck, der også havde udvidet butikken med kunstnerartikler.

Søndag den 18. december var der fernisering, hvor både kunstnerne og skoleklassernes elever viste deres værker frem. En stor succes med over 400 gæster i løbet af eftermiddagen.

1001 tårn blev støttet med paprør af Jo-Ma Pack ApS.