Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
when the world becomes our body
-
30.10.2022
when the world becomes our body
Kunstnerne Benjamin Skop og Amund Bentsen udforsker det komplekse forhold mellem menneske og natur i udstillingen, som byder på et sanseligt univers i billede og lyd, og har en række foredrag tilknyttet.
I en verden hvor vandstandsstigninger og klimaforandringer er svære at forholde sig til, viser tidevandet os hvordan forandringer kan ske så gradvist, at de går uset hen — på få timer stiger vandet nok til at omslutte os totalt.
I menneskekroppens totale omslutning af tidevandslandskabet, nuanceres og udviskes grænserne mellem mennesket og naturen, så vi står tilbage både klogere og mere forvirrede end før.
I udstillingen “when the world becomes our body” udforsker kunstnerne Benjamin Skop og Amund Bentsen, det komplekse forhold mellem menneske og natur i lyset af den presserende klima- og biodiversitetskrise.
Med et nyskabende blik sættes menneskekroppens genkendelighed i centrum af billederne, mens kroppens fysiske aktivitet minimeres; dermed bliver det naturens rytme, tidslighed og vejr, der dikterer værkernes frembringelse og udvikling. På denne måde spiller naturen hovedrollen og mennesket birollen.
De besøgende inviteres ind i et sanseligt univers af billeder og lyd fra tidevandslandskabet. Her møder de fire storformats-videoværker, som spænder tematisk fra Immersions intense og langsomme drama om klimaforandringerne i realtid, hvor to mænd iført jakkesæt, står på sandstranden mens tidevandet kommer ind og gradvist oversvømmer dem, til de mere subtile sammensmeltninger af mennesket og naturen i værket Reflection og det animistisk-inspirerede Undulation. I værket Horizon undersøges i hvilket øjeblik mennesket klassificeres, som noget separat fra dets omgivelser. Ved udstillingens udgang inviteres de besøgende til aktivt at undersøge deres egen forståelse af den slørede grænse mellem natur og menneske via et interaktivt mindmap, kurateret af kunstnerne.
Om kunstnerne:
Udstillingen er skabt i et samarbejde mellem Benjamin Skop og Amund Bentsen, og optaget under et kunstnerresidens på øen North Uist i De Ydre Hebrider. Begge kunstnere har en baggrund som professionelle scenekunstnere, hvilket kommer til udtryk i værkernes performative karakter.
Benjamin Skop (f. 1993) er billedkunstner, uddannet fra the Glasgow School of Art i 2019. Han har udstillet i Skotland, England, Italien, Polen, Tyskland og Danmark. I sin praksis undersøger han tid, rum, perception og kroppens bevægelsesmønstre, gennem medier som fotografi, video, motion capture og performance. Fra 2004-14 arbejdede Benjamin som professionel danser og har optrådt på adskillige teatre i både ind- og udland. Benjamins praksis er også influeret af filosofi, hvilket han i dag studerer på Københavns Universitet.
Amund Bentsen (f. 1992) har igennem en årrække arbejdet tværkunstnerisk med temaer omkring natur, klima og bæredygtighed. Han arbejder som professionel danser, bl.a. i kompagniet Acting For Climate. Debuterede med sin første egen produktion Verden Er Vores Krop på Nationalmuseet i 2015. Arbejder aktivistisk i Den Grønne Studenterbevægelse, hvor han bl.a. har været en drivende kraft i ministerie-vandringerne Operation Klimahandling, og Klima-digtsamling VERDEN VREDEN, udgivet 2021. Han er Prof. BA. i Natur og Kulturformidling (2022).
Skolemateriale:
Til udstillingen hører et undervisningsmateriale, som favner klima, menneske og natur i samtidskunst.
Læs mere
Udstillingen er støttet af A. P. Møller Fonden
og Københavns Kommune Rådet for Visuel Kunst