Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
Eventyrtårnet
Bemærk: Udstillingen lukker i dag den 24. april kl. 14
Børn og voksne kan opleve H.C. Andersens eventyrlige univers, når Rundetaarn inviterer eventyrdigteren indenfor i Bibliotekssalen, hvor han selv lod sig inspirere af bøgernes fantasiverden.
H.C. Andersen gik i Rundetaarn som noget af det første, da han kom til København som ung konfirmand. Siden vendte han gang på gang tilbage til tårnet i sin digtning. Det eventyrlige tårn tiltalte eventyrdigteren over dem alle. Hvordan kunne det næsten være anderledes?
I foråret 2022 kan børn og voksne træde ind i H.C. Andersens eventyrlige univers, når Rundetaarn fortæller en række af hans mest billedskabende eventyr i fantasifulde tableauer og ord. Oplev scener fra syv eventyr, som du kender eller tror, du kender – eller som du ikke kender endnu. Opbygningen er inspireret af 1800-tallets kukkasser, hvor det nysgerrige publikum kunne gå på opdagelse i små verdener af stor skønhed og idérigdom.
Centrum for udstillingen er et stort cirkustelt, hvorfra du kan kigge ind til de enkelte eventyr og se, om du kan gætte, hvad det er for nogle. Hvilket eventyr kommer de drømmende paraplyer fra? Og hvor er det mon, at blomsterne går til bal om natten?
Familieudstilling med program
Undervejs i udstillingsperioden byder programmet på aktiviteter og workshops, som er målrettet familier. Som en forsmag på påskeferiens sysler med collage og papirværksted markerer udstillingen H.C. Andersens 217-års fødselsdag lørdag den 2. april med eventyrlige overraskelser for tårnets mindste gæster. Se hele programmet nederst på siden.
Udstillingen finder sted i Bibliotekssalen, der tidligere rummede Universitetsbibliotekets titusindvis af bøger. Netop her gik den unge H.C. Andersen rundt og lod sig inspirere af bøgernes fantasiverden. Ja, i et af sine digte lader han ligefrem bøgerne springe ned fra hylderne og kaste sig ud i en festlig dans!
Udstillingen er skabt af Rundetaarn selv, og to af rummene er skabt af kunstner og designer Signe Kejlbo og kunstner Anna-Britt Harding. Illustrator Winnie Meisler har lavet plakaten.
Program
Workshop: Gækkebreve med inspiration fra eventyr
Lørdag den 19. marts kl. 13-16
Kom og klip gækkebreve med papirklipper Lea Bennedsen. Tegn dit eget eventyrmotiv, en silhuet af H.C. Andersen eller brug din fantasi til at klippe fantastiske motiver. Der vil være simple skabeloner tilgængelige, så alle kan være med uanset niveau.
H.C. Andersens fødselsdag
Lørdag den 2. april kl. 10-16
Mød H. C. Andersen og se hans eventyr blive vakt til live, når vi fejrer eventyrdigterens fødselsdag. På dagens workshops kan du lave din egen blomsterfesthat med kunstner Signe Kejlbo eller smukke papirklip, ligesom H.C. Andersen selv gjorde det, med papirklipper Lea Bennedsen.
Påskeferieworkshop: Fold din egen lille blomst eller lav et blomstervæsen
Søndag den 10. april kl. 13-16
Lav fine små blomster af crepepapir eller fold dit eget lille blomstervæsen med blomsterkunstner Signe Kejlbo. Der vil være eksempler på blomster og små kit, så alle kan være med uanset niveau.
Påskeferieworkshop: Lav din egen hemmelige æske med collageteknik
Onsdag den 13. april kl. 13-16
Lav din helt egen plakat eller en æske med plads til alle dine hemmelige ting, udsmykket med collageteknik, så det bliver helt din egen. Workshoppen ledes af kunstner Signe Kejlbo, og det er muligt for alle at være med.