Åbent i dag kl. 10-18

Debataften: Nye praksisformer i arkitektur

Dato
16.11.2022
Tid
16:15 - 19:00
Sted
Bibliotekssalen
Pris
40kr

Debataften: Nye praksisformer i arkitektur

Aftenens debatarrangement er en del af programmet for den aktuelle udstilling i Bibliotekssalen “WORKS+WORDS” arkitektur biennale 2022. Bemærk at udstillingen fra kl. 16-19 kun er åben for deltagere til arrangementet.

I anledning af biennalen Works+Words i Rundetaarn, der præsenterer aktuelle arkitekturværker fra hele verden, inviterer Arkitektforeningen i samarbejde med Det Kongelige Akademi til samtale med fokus på nye praksisformer.

Er vi på vej mod nye praksisformer?

Mange yngre arkitekter og studerende drømmer om at bruge deres faglighed til at forandre verden i en mere bæredygtig retning. De er skolet til at forholde sig til klimakrise, biodiversitetskrise, øget segregering, balancen mellem by og land m.m. Og de går til faget med en stærk bevidsthed om ressourceforbrug, lokal kultur og kulturarv, inddragelse og samarbejde. Men hvad driver dem, og hvordan udvikler de deres praksis? Hvad vil de konkret  bidrage med og ikke mindst ændre? 

Det spørger vi seks nyskabende tegnestuer om. Derudover har vi bedt en mere erfaren idealist om at komme med sit bud på, hvordan man kan modstå at blive mainstream med tiden og selv med 50 års praksis på bagen holde sig på tåspidserne og bidrage til den fortsatte udvikling af arkitekturen og fagets praksis.

Program

Kl. 16.15 – 16.45: Udstilling

Introduktion til udstillingen og udvalgte projekterv/ Arkitekt MAA Peter Bertram, lektor ved Det Kongelige Akademi, arrangør af og kurator på udstillingen Works & Words 

Der serveres øl og vand i pausen.

Kl. 17.00 – 19.00: Samtalesalon

Velkommen til samtalesalonv/ Arkitekt MAA Lars Autrup, direktør i Arkitektforeningen. Lars Autrup fortæller om foreningens arbejde med vækstlaget og hvorfor det er vigtigt. 

Idealismen som grundvilkår for udvikling v/ Arkitekt MAA Søren Nielsen partner i Tegnestuen Vandkunsten. Søren Nielsen kommer med sit bud på fagets udvikling og vilkår. Vandkunstens idealistiske tilgang er på mange måder forbilledlig, men hvordan bevarer man dynamikken og idealismen, når tegnestuen vokser og bliver større? Hvordan sikrer man rum til den kreative udviklingsproces, så man undgår at bidrage til homogeniteten og ligegyldigheden, når der samtidig skal faktureres?

Faglig samtale I 
MAA’erne Lin KappelJonathan Meldgaard Houser og Kim Lenschow Andersen præsenterer sig selv og egen praksis, hvorefter de indgår i uddybende samtale med Lars Autrup som moderator. 

Faglig samtale II 
MAA’erne Asal MohtashamiRikke Cora Larsen og Knud Aarup Kappel præsenterer sig selv og egen praksis, hvorefter de indgår i uddybende samtale med Lars Autrup som moderator.

Tilmeld dig Rundetaarns nyhedsbrev

Få viden, inspiration og seneste nyt om tårnet, udstillinger og aktiviteter i din indbakke.