Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
Carl Lund – eventyrenes teatermaler
Carl Lund – eventyrenes teatermaler
I dag er han stort set glemt, men engang trak han både overskrifter og fulde huse. Hør mere om teatermaleren Carl Lund i Bibliotekssalen i Rundetaarn – lige dér, hvor han i begyndelsen af 1900-tallet havde sin produktive malersal.
Fra slutningen af 1800-tallet og et godt stykke ind i 1900-tallet var teatermaleren Carl Lund en uomgængelig skikkelse i det københavnske teater- og forlystelsesliv.
Med udgangspunkt i sin malersal i Rundetaarns Bibliotekssal forsynede han hovedstadens scener med eventyrlige dekorationer og skabte bjergtagende tableauer til Tivoli. Også i provinsen var han så populær, at der blev reklameret med hans navn i avisernes annoncer.
Hør mere om Carl Lund, når formidlingsansvarlig i Rundtaarn, Rasmus Agertoft, fortæller om teatermaleren, hans meritter og ikke mindst hans forhold til en anden stor eventyrfortæller, der også kom i Rundetaarn: H.C. Andersen.
I forbindelse med foredraget er der eksklusiv adgang til at se nogle af de spor, Carl Lund og hans medarbejdere har efterladt på stedet.
Foredraget finder sted mens kunstneren Filip Vests nyåbnede udstilling og forestilling ”Prøvedage” kan opleves i Bibliotekssalen. Udstillingen henter inspiration fra den periode, hvor Carl Lund havde malersal i Rundetaarn, og fortæller nye historier med referencer til Lunds romantiske scenografier.
Rasmus Agertoft er ansvarlig for historie og formidling i Rundetaarn. Han har tidligere skrevet om forskellige aspekter af Rundetaarn i ”Historiske meddelelser om København”, der udgives af Selskabet til Københavns Historie, og arbejder i øjeblikket også på en artikel om Carl Lund, der skal publiceres samme sted.
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Selskabet for Københavns Historie som en del af arrangementsrækken “Den Historiske Time” i Rundetaarn.