Bemærk: Bibliotekssalen og udstillingen “Koralvæsen” lukker kl. 18:30 den 6. november grundet særarrangement i salen.

Åbent i dag kl. 10-21
Observatoriet kl. 18-21

Seminar Ablutions of the Body

Dato
07.03.2020
Tid
13:00 - 16:30
Sted
Bibliotekssalen
Pris
50kr.

Seminar Ablutions of the Body

Kunstnerne bag udstillingen mødes i dialog til seminar om mangfoldighed.

Bemærk; udstillingen er lukket for øvrige gæster imens seminaret foregår. Dørene åbnes igen for alle kl. 16:30 når Stella Geppert performer.

Intentionen med udstillingen “Ablutions of the Tongue” er at synliggøre den mangfoldighed af mennesker, som eksisterer i vores samfund og at forsøge at nedbryde fordomme gennem kunstens udtryk samt invitere til debat. Derfor arrangeres seminaret “Ablutions of the Body”, hvori nogle af kunstnerne fra udstillingen sammen med kollegaer som digter Shadi Bazeghi, kunstner Jakob Jakobsen og forfatter Ditte Amalie Hagelund Johansen går i dialog om behovet for en kritik af de nuværende normer.

Program:
Kl. 13.00-14.15
Oplæsning ved digter Shadi Bazeghi
Performance ved kunstner Linda Lazer
Samtale mellem de to om forskellige modstandsformer mod racegørelse modereret af kurator Louise Lassen Iversen

Kl. 14.30-15.30
Samtale mellem kunstnerne Peter Birkholm, Michael Schiøler og Jakob Jakobsen om at leve med en såkaldt psykisk sygdom, om magtforholdet mellem patient og læge og de strukturer, der er opbygget for at tage hånd om mennesker med en diagnose.
Modereret af kurator Louise Lassen Iversen

Kl. 15.45 – 16.30
Samtale mellem kunstner Kristina Steinbock og forfatter Ditte Amalie Hagelund Johansen om at have et fysisk handicap og en seksualitet og om dokumentarisme overfor det erfaringsbaserede.

Kl. 16.30
Performance af Stella Geppert.
Med sin nyeste performance InsideT tager Stella Geppert udgangspunkt i, hvordan oplevet og transgenerationel trauma kan sætte sig i kroppen.

Bio på deltagerne:

Shadi Bazeghi er digter, oversætter og redaktør af det tværnordiske tidsskrift, KRITIKER. Bazeghi har læst astronomi på Københavns Universitet og er uddannet fra Forfatterskolen i 2007. Hun debuterede med digtsamlingen Vingeslag (Gyldendal, 2015) og har blandt andet oversat den kontroversielle iranske digter Forugh Farrokhzads væsentligste værker i antologien, Kun stemmen bliver tilbage (Gyldendal, 2013), og udvalgte digte af Audre Lorde i Der er ingen ærlige digte om døde kvinder (OVO press, 2019). Hun skriver på en ny digtsamling, som udkommer senere på året.

Linda Lazer er en lyd- og performancekunstner, der i øjeblikket har base i det ydre rum. Påvirket af afrikansk kosmologi og 80’ernes cold wave musik prøver hen at formidle oplevelsen af at flyde i mellemgrunden mellem flere verdener. Gennem afrofuturisme og scifi temaer, udtrykker hen følelser af at være fremmed. Om ikke at være den ene eller den anden, men noget andet. At være udenjordisk. Hens mørke, svungne elektroniske toner former en overjordisk vision af vores meget jordnære ønsker og skavanker.

Peter Birkholm & Michael Schiøler mødte hinanden over Den Blå Avis i 2016 og har siden samarbejdet om musik og tegning. De har begge diagnosen skizofreni, hvad de tager udgangspunkt i til udstillingen Ablutions of the Tongue. Gennem tegning og lyd forsøger de at illustrere livet med en psykisk sygdom. Schiølers fokus er at forsøge at udtrykke og konkretisere livet med skizofreni, hvor Birkholms fokus er at undersøge hallucinationens realitet gennem dokumentariske skitser. I det tilhørende lydværk forsøger kunstnerne sammen at sætte ord på deres mere eller mindre abstrakte oplevelser.

Jakob Jakobsen er billedkunstner og skribent. En tråd gennem hans praksis er selvorganisering og han har over årene bygget en række uafhængige institutioner som for eksempel Det Fri Universitet i København, Hospital Prison University Archive og senest Hospital for Selvmedicinering. Han har i en årrække boet i London hvor han også selvorganiserede et projektrum med navnet Info Centre og et uregelmæssigt tidsskrift med navnet Infopool. I Danmark har han udstillet på Louisiana og på Arken ligesom han i udlandet har medvirket på Sao Paulo Biennalen og ved Documenta i Kassel. Han bor og arbejder i København og Berlin.

Kristina Steinbock arbejder primært med videokunst, der befinder sig i spændingsfeltet mellem teatralitet og identitet, individ og kategori og mellem dokumentation og fiktion. Steinbocks værker introducerer dokukunst som hybridgenre, når dokumentariske islæt understreges af æstetiske, skulpturelle og performancebaserede greb. Som genre griber dokukunsten virkeligheden an som en reel medspiller og som skuespiller anvender hun konsekvent mennesker som kommer med den livserfaring hun som kunstner undersøger og iscenesætter.

Ditte Amalie Hagelund Johansen lever af ordet og udtrykket på så mange platforme som overhovedet muligt. Foruden hverdagen som skribenten, der belyser handicaprelaterede emner, er hun både prisindstillet forfatter, skuespiller og kendt vinder af DR2-programmet “Danmarks lækreste med et handicap”. Hendes kunstneriske udtryk er altid baseret på et ærligt og råt fundament med rødder i den kliniske surrealisme.

Stella Geppert er billedhugger og scenekunstner. Hun forstår skulptur som en relationel undersøgelse af verbal og ikke-verbal kropslig kommunikation. Stella Geppert støttes af Goethe-Institut Dänemark, som en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020.