Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
C.E.F. Weyse fylder 250 år
C.E.F. Weyse fylder 250 år
Komponisten C. E. F. Weyse var organist i Trinitatis Kirke i årene 1807-1829, da Vor Frue Kirke var blevet ødelagt af englændernes bombardement i 1807. I november markerer Trinitatis Kirke og Rundetaarn 250-året for Weyses fødsel med en koncert i Rundetaarns Bibliotekssal fyldt med romancer, lieder og sange af Weyse samt musik af Beethoven og Mozart.
Program
Koncerten indledes med en programpræsentation af Jens Hesselager, lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Efter introduktionen er der mulighed for at købe et glas vin inden koncerten begynder.
- Ludwig Van Beethoven: Opus nr. 98, An Die Ferne Geliebte (To the Distant Beloved).
En sangcyklus bestående af seks sange - W. A. Mozart: Sonate i B-dur KV 333, 1. Sats.
- C. E. F. Weyse: Nähe des Geliebten (J. W. v. Goethe)
Der står et slot i Vesterled
Hyrden græsser sine får
På strandvejen
Skøn jomfru luk dit vindue op
Storken sidder på bondens tag - Wilhelm Peterson-Berger: När jag för mig själv i mörka skogen går
Ditt namn jag hade skrivit
Som stjärnorna på himmelen
Bland skogens höga furustammar - Fra “Fyra visor i svensk folkton”, op. 5
- C. E. F. Weyse: Natten er så stille
Jens Hesselager, præsentation
Rasmus Gravers Nielsen, tenor
Laurits Dragsted, klaver
Koncerten varer 60 minutter.
Rasmus Gravers Nielsen er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med videre studier hos Anthony Rolfe-Johnson og Gregory Lamar. Allerede inden konservatoriet var han fast medlem af Ars Nova Copenhagen og tilknyttet vokalensemblet Musica Ficta, og arbejdede med dirigenter som Tamás Vetö, Paul Hillier og Bo Holten. Rasmus Gravers Nielsen er efterspurgt som solist i de store oratorier og passioner, bl.a. med Camerata Øresund, Concerto Copenhagen, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester og Københavns Drengekor. Han har desuden fast stilling i DR Vokalensemblet.
Laurits Dragsted er solistklasseuddannet fra Det Kongelige danske Musikkonservatorium i København. Han er en af Danmarks mest eftertragtede unge repetitører og tidligere Young Artist på det kongelige teater. I efteråret 2023 dirigerede han det kongelige operakor på bagscenen til Verdis Aida og har de seneste år været repetitør på talrige af Operaens produktioner med Internationale Dirigenter såsom Paolo Carignani og Julia Jones. Han har vundet 2. pris i Copehagen Lied duo competition og giver Lied-koncerter på prominente festivaler herunder Hindsgavl festival, Hvide sande Festival, Lindegaards koncerter, Fuglsang musikforening mv.
Jens Hesselager er lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, Københavns Universitet, og er aktuel med udgivelse af en stor bog om Weyse i efteråret 2024, som er 250 års jubilæumsår for Weyses fødsel.
Arrangementet er støttet af Nørgaard på Strøget.