Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
“Green” – Performance af Niels Munk Plum
“Green” – Performance af Niels Munk Plum
En torsdag i maj samles vi i en cirkel og synger mørket væk. Niels Munk Plums “Green” er en performance og sangstund skabt med henblik på at mødes og skabe håb. Oplev den i udstillingen “Forlænget eksponering” under Art Matter Festival.
Niels Munk Plum er en af de deltagende kunstnere i udstillingen ”Forlænget eksponering”, der kredser om psykisk sygdom, om sårbarhed og styrke, og om kunst som katalysator for håb og heling i mørke tider.
Niels har selv brugt sang som redskab til at bearbejde angst- og sorgprocesser. Som intention for sin performance skaber han et ceremonielt rum hvor sommeren og lyset performativt bydes velkommen igen.
Niels Munk Plum (f. 1992) arbejder med performance og særligt iscenesættelse af kroppen og sproget i en diskurs, hvor målet er at queere selvet fra brugen af allerede eksisterende logik.
Performancen er en del af udstillingen “Forlænget eksponering” og Rundetaarns program til Art Matter Festival (tidligere Art Week).
Om udstillingen
”Forlænget eksponering” tager sin titel fra behandlingsformen ”Prolonged Exposure Therapy”, hvor en patient genfortæller sit traume for at bearbejde det. Gennem video, lydoptagelser, fotos og performance og med dialog som gennemgående tema undersøger Karin Hald og en række andre kunstnere, hvordan kunst og samtale kan blive modstykke til håbløshed og fortvivlelse, og skabe rum for heling, håb, omsorg og fælles menneskelighed.
De pårørendes perspektiv inddrages også, når Hald inviterer sine tætte relationer, der primært er forfattere og billedkunstnere, til at bidrage til udstillingen med egne værker.
Foruden Hald deltager Tove Storch, Lara Ostan, Liv Nimand Duvå, Louis André Jørgensen, Ragnhild May, Kristoffer Raasted, Trine Struwe, Axel Burendahl, Ditte Holm Bro, Stina Vogt og Niels Munk Plum med værker. I udstillingen indgår også værket “Hvilemøbel fra Det Ømhedsaktivistiske Hvilerum” skabt af Anna Rieder, Ana Sidsel Welden og Olivia Lund, som tidligere er blevet vist på Nationalt Center for Kunst og Mentalt Helbred på Amager.
Udstillingen kan opleves i Rundetaarn fra 4. maj til 16. juni 2024.
Bemærk, at nogle værker i udstillingen behandler barske emner, såsom vold og overgreb.