Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
Altings endeligt
Tag med astrofysiker Jophiel Wiis på en hæsblæsende rejse ind i universets fremtid til sæsonens sidste omgang ”Stjernekig og astronomiske samtaler”.
Historien om, hvordan universet blev til, er blevet fortalt mange gange. Det samme gælder ikke historien om, hvordan det hele slutter. Men hvad ser vi egentlig, når vi kigger ind i fremtiden for vores planet, vores solsystem, for stjernerne og for lyset?
Det er de store spørgsmål, som astrofysikeren Jophiel Wiis vil prøve at svare på til sæsonens sidste omgang ”Stjernekig og astronomiske samtaler” i Rundetaarn, når han tager os med på en hæsblæsende rejse ind i universets fremtid fra i dag, og indtil det hele ender.
Hvad sker der, når stjerner dør? Hvordan fordamper sorte huller? Hvornår bliver den sidste stjerne født? Ender selve tiden engang? Og ikke mindst: Hvordan forholder man sig egentlig som menneske til bevidstheden om, at universet ser ud til at have en ende?
Har dækket Andreas Mogensen
Jophiel Wiis er uddannet astrofysiker fra Københavns Universitet og har arbejdet med så forskellige emner som kosmologi, supernovaer, design af rummissioner og afgrøder til Mars-kolonier.
I mere end et årti har han spredt interesse for videnskab igennem tv, radio, foredrag og kurser, senest som paneldeltager under DR’s dækning af opsendelsen af den danske astronaut Andreas Mogensen. Derudover står Jophiel Wiis bag en serie af formidlingsevents under navnet Science Faction, som udfolder videnskaben bag populære science fiction-film.
Før og efter hans oplæg er der mulighed for at besøge Observatoriet på toppen af Rundetaarn og selv kigge ud i verdensrummet assisteret af tårnets dygtige astronomer, hvis vejret ellers tillader det.
”Stjernekig og astronomiske samtaler” finder sted i Rundetaarn en gang om måneden hele vinterhalvåret. Bliv klogere på rummet og den måde, vi opfatter det på – og bliv beriget med nye tanker i unikke omgivelser i det gamle tårn.
Observatoriet er åbent fra kl. 18 og kan besøges før eller efter oplægget, der varer omkring en time inklusive spørgsmål. Observatoriet lukker ligesom Rundetaarn kl. 21.