Dette websted bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner såsom at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælpe vores team med at forstå, hvilke sektioner på hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
Stjernekig og astronomiske samtaler
Stjernekig og astronomiske samtaler
Rundetaarn inviterer til ”Stjernekig og astronomiske samtaler” hver måned hele vinterhalvåret. Bliv klogere på rummet og den måde, vi opfatter det på – og bliv beriget med videnskab, historie og nye tanker i det gamle tårn.
Rundetaarn er Europas ældste fungerende observatoriebygning. Fra toppen af tårnet har astronomer set på stjerner i flere hundrede år, og tirsdag og onsdag aften i vinterhalvåret kan også tårnets gæster kigge ud i verdensrummet gennem den store linsekikkert fra 1929.
Tættere på stjernerne
Men der er altid mere at sige om rummet, vores plads i det og vores opfattelse af det. Derfor udvider Rundetaarn en gang om måneden i vinterhalvåret den almindelige observatorieaften med et spændende oplæg eller lignende. Det sker til arrangementsrækken ”Stjernekig og astronomiske samtaler”, hvis emner strækker sig fra det fagastronomiske til det kulturhistoriske, men altid har verdensrummet i fokus.
”Stjernekig og astronomiske samtaler” løber fra oktober til marts, og programmet kan variere fra gang til gang. Oplægget finder som regel sted i Bibliotekssalen, og før og efter er der mulighed for at besøge Observatoriet og selv kigge ud i verdensrummet kyndigt assisteret af Rundetaarns dygtige astronomer. Husk varmt tøj!
Program
Universet på tandhjul med Søren Andersen – FÅ BILLETTER TILBAGE
Onsdag den 10. januar kl. 19
Billetpris: 80 kr.
Mød urmager og konservator Søren Andersen, når han fortæller om to af de mekaniske indretninger, som gennem århundreder har hjulpet astronomerne med at observere, forstå og formidle universet
Stjernernes sang med Lars Occhionero
Onsdag den 28. februar kl. 19
Billetpris: 80 kr.
Vidste du, at mange himmellegemer har deres egen tone i et stort orkester, som vi bare ikke kan høre, fordi det er omgivet af en vakuumklokke? Hør mere, når museumsinspektør Lars Occhionero går i sporene på menneskets søgen efter himmelsk musik.